Nieuwe website gemeente Moerbeke

Je hebt ongeveer 2 minuten nodig om deze tekst te lezen.

Vandaag is de nieuwe website van de gemeente Moerbeke gelanceerd. De vorige website was al een tijdje aan vernieuwing toe, maar door de integratie van OCMW Moerbeke en gemeente Moerbeke versnelde de vraag naar één moderne, gebruiksvriendelijke en eenvoudige website voor onze gemeente.

“In de campagne hadden we reeds beloofd om werk te maken van een digitaler en communicatiever Moerbeke. In juli werd het online afsprakensysteem gelanceerd, waardoor je niet meer hoeft aan te schuiven aan het loket. De nieuwe website is daar een volgende stap in”, zegt Sarah Poppe, schepen van communicatie en digitalisering.


Via http://www.moerbeke.be vind je voortaan alle informatie over het gemeentehuis, sociaal huis, bibliotheek, kinderopvang, wegenwerken… Maar er is meer. Je kan voortaan ook een akte of uittreksel aanvragen via het digitaal loket, een melding doen aan de technische dienst, de gemeenteraad (her)beluisteren, een aanvraag indienen voor een evenement of een inname openbaar domein… Kortom, wie dat niet wil, hoeft niet meer langs te gaan in het gemeentehuis, maar kan de meeste zaken voortaan regelen vanuit de luie zetel.


Om officiële documenten op te vragen, kan je gebruik maken van verschillende technologieën als eID, Itsme, een app of via je federale token. De rest van de aanvragen kan via een eenvoudig online formulier. Surf naar www.moerbeke.be en check snel alle nieuwe mogelijkheden. Wie toch graag nog eens langskomt is altijd welkom, maak daarvoor een online afspraak via www.moerbeke.be/afspraak of kom langs op dinsdagvoormiddag of woensdagnamiddag. De openingsuren vind je terug op de vernieuwde website.


Ook de gemeentelijke bibliotheek beschikt sinds kort over een vernieuwde website. “Voortaan kan je overal snel en makkelijk door de catalogus bladeren of je boeken, cd’s of dvd’s verlengen of reserveren”, aldus burgemeester Robby De Caluwé. Je kan ook lidkaarten van familieleden (zoals je kinderen of partner) koppelen. En dat is handig als je snel een overzicht wil krijgen van alle bibliotheekmaterialen in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.