Open Vld pleit voor een gemeenschappelijke culturele plek in de gemeente

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Open Vld draagt cultuur hoog in het vaandel. De tweede beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel staat in het centrum van de gemeente en iedereen erkend dit als een geslaagd project dat cultuur een eigen plek geeft, met diverse initiatieven als de winteravonden, tentoonstellingen, …. De partij liet eerder al weten de bibliotheek zeker te zullen behouden, maar wil nog verder gaan.

“Door de afslanking van de provincies, werd het Anton van Wilderodehuis aan de gemeente Moerbeke overgedragen. Omdat dit pas dit jaar helemaal werd afgerond, kon de gemeente geen beslissingen nemen over de toekomst, aangezien dit te dicht bij de verkiezingen was”, licht lijsttrekker Robby De Caluwé toe.

Maar de partij gelooft in het potentieel van dit huis. “Het is een mooie plek, met een prachtige tuin. Wij zien hier heel veel mogelijkheden voor tentoonstellingen, … Daarom willen we van dit huis een cultureel huis maken voor alle cultuurliefhebbers. We gaan een concrete invulling geven in samenwerking met het culturele middenveld en de cultuuradviesraad.”

Ook wil de huidige meerderheidspartij een poule van vrijwillige gidsen aanleggen en ondersteunen. “Onze gemeente heeft naast een prachtige natuur ook heel wat plekken met een culturele waarde die we als toeristische troef kunnen uitspelen. Denk maar aan de site Boudelo (Hof de Fonteyne) die we deze legislatuur hebben opgewaardeerd, het oude stationsgebouw, de watertoren, de vapeurbrug, … Allemaal plaatsen met een verhaal waar bezoekers aan onze gemeente in geïnteresseerd zijn. We plaatsten bij al deze plaatsen informatiebordjes, maar we voelen ook de nood dat mensen hier via een gids met kennis van zaken meer informatie over krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.