Gemeentebestuur Moerbeke wilt oplossing voor belijning in Korte Damstraat en Moerhofstraat

Je hebt ongeveer 2 minuten nodig om deze tekst te lezen.

Het gemeentebestuur van Moerbeke heeft de aannemer in gebreke gesteld voor werken in Korte Damstraat en Moerhofstraat. De ingebrekestelling komt er nadat de belijning van vernieuwde straten enkele maanden na de werken, nog niet werd uitgevoerd. De gemeente hoopt dat de werken nu snel worden uitgevoerd. 

Interwaas is sinds eind vorig jaar bezig met de belijning in vernieuwde straten. De Moerhofstraat en Korte Damstraat hebben echter nog steeds geen wegbelijning. Gemeenteraadslid Frederick Dierinck (Open Vld) heeft dit ook vastgesteld en verklaart dat er al maanden een waarschuwing in de Korte Damstraat staat. Het raadslid vroeg aan bevoegd schepen van Openbare Werken Koen Mertens (Open Vld) een woordje uitleg. 

Schepen Mertens verklaart dat de aannemer zorgt voor zowel de nieuwe asfaltlaag als de wegbelijning: “Aangezien de werken pas werden beëindigd net voor de winterperiode, konden de schilderwerken toen niet worden uitgevoerd. Maar sinds maart is dat wel mogelijk. Sindsdien hebben wij de betrokken aannemer al meermaals aangemaand de werken uit te voeren. Zowel tijdens werfvergaderingen, telefonisch als via e-mail hebben wij de aannemer meermaals op zijn plicht gewezen, waarop die telkens beloofde om binnen een paar dagen de werken uit te voeren”.

Twee weken geleden heeft het gemeentebestuur een advocaat onder de arm genomen om de aannemer in gebreke te stellen. “Wij mogen immers de werken niet zelf uitvoeren omdat anders de aannemer ook aan zijn aansprakelijkheid zou ontsnappen, en we in dat geval sowieso de werken twee keer zouden moeten betalen: aan Interwaas die de belijning dan in opdracht van de gemeente uitvoert, en aan de aannemer, die volgens het bestek deze werken moest doen, maar dus al maanden nalaat dit te doen”, legt schepen Mertens uit. 

Wanneer de aannemer na deze ingebrekestelling blijft verzaken aan de uitvoering van de werken, kan het gemeentebestuur ze uiteindelijk zelf laten uitvoeren door iemand anders. “Als gemeentebestuur zijn we echter aan strikte procedures gebonden om de aannemer de kans te geven om het aan hem toegekende werk goed uit te voeren, waardoor we intussen dus jammer genoeg al maanden met een onafgewerkt werk worden geconfronteerd”, besluit Mertens.

#moerbeke #openvld #openbarewerken 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.