Definitieve vaststelling van de ruimtelijke uitvoeringsplannen ‘Zonevreemde bedrijven’ en ‘Sport & Recreatie’

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

De Vlaamse decreetgever heeft elke gemeente de taak opgelegd om een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan vast te stellen, waarbij het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zich richt naar het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en naar het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van de provincie waarbinnen de gemeente ligt.

Schepen Thierry Walbrecht: “Op 3 mei 2011 werd het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Moerbeke op de gemeenteraad definitief aanvaard. De Deputatie van de Provincieraad keurde het op 8 september 2011 goed. In uitvoering van dit structuurplan moet de gemeente een aantal ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP’s) opmaken, waaronder een RUP voor zonevreemde bedrijven. Dit RUP werd door de gemeenteraad op 27 januari 2015 voorlopig vastgesteld, waarna een openbaar onderzoek werd georganiseerd van 16 februari 2015 tot 16 april 2015. Naar aanleiding van dit openbaar onderzoek werd nu het RUP voor zonevreemde bedrijven goedgekeurd mits een aantal kleinere aanpassingen.”

Ook het RUP Sport & Recreatie werd goedgekeurd.

“Dankzij deze goedkeuring krijgen zonevreemde bedrijven, net als een aantal zonevreemde sport & recreaties, rechtszekerheid. Zij weten voortaan wat wel of niet kan. Eén van de zonevreemde recreatie die met dit RUP wordt opgelost, is de KLJ-locatie. Zij kunnen nu een nieuwbouw zetten op de locatie waar zij momenteel hun werking hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.