Samen veerkrachtig

Je hebt ongeveer 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Samen veerkrachtigTien lokale besturen zetten zich een jaar lang in voor de veerkracht van anderen. Op complimentendag 1 maart 2018 lanceerden de 10 lokale besturen van de regio Schelde – Durme in samenwerking met Logo Gezond+ vzw het project ‘Samen Veerkrachtig’. Een jaar lang slaan zij de handen in elkaar om de veerkracht van hun burgers te versterken. Want wie voldoende veerkracht heeft, staat sterker en positiever in het leven, veert terug bij stress en tegenslag en kan zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

Veerkracht heeft veel te maken met wat je denkt, voelt en doet. Dit kan je trainen door middel van de 10 tips van fitinjehoofd.be. Maar ook je leefomgeving speelt een grote rol: een warme buurt, beweegmogelijkheden, ontspanning en cultuur,… de gemeente is de plaats bij uitstek om veerkracht te versterken.

Van 1 maart 2018 tot 1 maart 2019 vind je in de deelnemende gemeenten workshops, voorstellingen, infomomenten… Meer informatie op www.goudenressort.be.

Deelnemende lokale besturen: Destelbergen-Laarne-Lochristi-Lokeren-Melle-Merelbeke-Moerbeke-Wachtebeke-Wetteren-Wichelen. Het is schepen Pierre de Bock die onze gemeente daar vertegenwoordigde om samen met de andere besturen de overeenkomst daartoe te ondertekenen. Bedankt Pierre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.