Sociaal Huis helpt alle gemeentelijke personeelsleden gezond te blijven

Je hebt ongeveer 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.
Fit in je hoofdAlle personeelsleden kregen de informatie “Hoe blijf jij fit in je hoofd?”

Als gemeente dragen wij gezondheid hoog in het vaandel. “Als we maar gezond zijn.” Hoe vaak nemen we die woorden niet in de mond. En meestal denken we dan spontaan aan fysieke gezondheid. Gezond opgroeien, gezond ouder worden, … komt meteen in ons op. Maar er zijn meer kanten aan gezondheid. Zo mogen we ook de geestelijke gezondheid niet vergeten. Je fit en gezond voelen betekent ook een gezonde geest in een gezond lichaam. Ook daar willen we aandacht aan besteden.

26% van de Vlaming geeft aan zich niet goed in zijn of haar vel te voelen. Een op vier mensen krijgt vroeg of laat af te rekenen met min of meer ernstige psychische problemen. Maar er is ook goed nieuws. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. De rode draad doorheen deze campagne zijn de 10 positieve stappen voor een betere mentale gezondheid. Dit zijn eenvoudige tips die je in het dagelijks leven kan toepassen.

10 maanden lang ontvangen de personeelsleden een tip om zich te inspireren om fit te blijven in het hoofd. Het zijn geen toverformules, maar wel middelen die een houvast bieden en je stukje bij beetje voorthelpen naar een gezonder en gelukkiger leven. Ook een tip voor elke lezer van Ons Blad: wil je eerst weten hoe het met jouw geest gesteld is? Surf dan naar www.fitinjehoofd.be om met een eenvoudige test een kijkje in je hoofd te nemen. Heb je de indruk dat echt niets helpt, hoe hard je ook probeert? Aarzel dan niet en zoek professionele hulp raadt het Vlaams Instituut Gezond Leven aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.