Voor vrouwen van 50 tot en met 69 jaar: laat je testen

Je hebt ongeveer 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Tijdens de maand oktober – internationale borstkankermaand – zetten we vanuit Moerbeke zoals elke twee jaar het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar Borstkanker in de kijker. Dus ook dit jaar.

Hoe werkt dit? Je krijgt van het centrum voor kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep van 50 tot 69 jaar behoort en het twee jaar geleden is dat je een screeningsmammografie liet nemen.

De cijfers van 2016 geven op dit moment aan dat 51,9 % van de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar deelnam aan het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar borstkanker. En wij willen dit nog verhogen om zo een zo groot mogelijk aantal Moerbeekse vrouwen tijdig te laten deelnemen, zodat het aantal vrouwen dat sterft door borstkanker aanzienlijk daalt. Tijdens de maand oktober werken we ook in Moerbeke opnieuw mee via onze bakkers.

Acties in Moerbeke van onze bakkers

Roze gebak

Onze Moerbeekse bakker-patissier Lars De Clercq in de Hospicestraat 59 en onze warme bakker op de markt Linthout – De Kerpel nodigen jullie opnieuw uit om massaal het roze gebak te kopen in de maand oktober. Vraag hen ernaar, zij zullen het u met plezier verkopen en u steunt meteen deze actie want zij staan een deel van de betaalde prijs af aan Kom op tegen Kanker.

Een ander initiatief wordt genomen door Mellowmaker Sarina Linthout uit de Klein-Sinaaistraat 23 in Moerbeke met haar mellowcakes. Die zijn in Moerbeke te koop bij eveneens Bakkerij Linthout op de Markt en bij Drinks Koudenborm en in heel wat omliggende gemeenten. Van elk boezempje gaat er telkens € 1,00 naar Pink Ribbon, een vzw die fondsen verzamelt voor het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Aparte info vindt u op www.mymellomoment.be en www.pink-ribbon.be

Voor meer info over dit bevolkingsonderzoek kan u ook terecht op www.bevolkingsonderzoek.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.