ANPR-camera’s in gebruik genomen

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

In Moerbeke werden vorige maand 4 ANPR-camera’s in gebruik genomen. De camera’s registreren de nummerplaat van elk voertuig dat er voorbijrijdt. Ze staan aan het op- en afrittencomplex aan de E34. De camera’s maken deel uit van een cameraschild in de politiezone Puyenbroeck. In totaal werden 22 camera’s op 9 locaties in de hele zone geplaatst.

Burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld): “De politiezone beschikt al sinds een aantal jaren over een ANPR-camera in een voertuig. De resultaten zijn bijzonder positief: niet-verzekerde, geseinde en verdachte voertuigen worden dagelijks uit het verkeer gehaald. Met de vaste camera’s kunnen we nu ook volgen welke verdachte voertuigen zich bijvoorbeeld tijdens een inbraak in onze gemeente bevonden. De vaste camera’s helpen dus in de strijd tegen rondtrekkende bendes.”

Het systeem vergelijkt de nummerplaten met referentiedatabanken van de politie, bijvoorbeeld een lijst met gestolen voertuigen. Ook werden al eigenaars van een onverzekerd voertuig ik de zone aangepakt. Verder kan het systeem helpen in het opsporen van vermiste personen, verkeersongevallen met vluchtmisdrijf, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.