ANPR-camera’s leveren resultaten op

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Eind vorig jaar nam de politiezone een zogenaamd ANPR-netwerk in gebruik, waardoor de nummerplaat van elk voorbijrijdend voertuig geregistreerd wordt.

Burgemeester Robby De Caluwé: “In november en december werden zo’n 250 bevragingen van de databank gedaan. In veertig gevallen leverde dit resultaten op die het onderzoek vooruit hielpen. En hoewel het nog te vroeg is om een rechtstreekse link aan te tonen, lijkt het ook dat het aantal inbraken in de politiezone enorm is gedaald sinds de camera’s in gebruik werden genomen.”

In Moerbeke staan er in totaal vier camera’s, aan het op- en afrittencomplex van de E34, zowel in de richting van het centrum als in de richting van Nederland. Het cameranetwerk is een aanvulling op het voertuig dat een aantal jaren geleden al met een ANPR-camera werd uitgerust.

“De resultaten van dit voertuig zijn ook bijzonder positief: niet-verzekerde, geseinde en verdachte voertuigen worden dagelijks uit het verkeer gehaald. Met de vaste camera’s kunnen we nu ook volgen welke verdachte voertuigen zich bijvoorbeeld tijdens een inbraak in onze gemeente bevonden. Beide systemen helpen dus tegen de strijd tegen rondtrekkende daders”, vertelt De Caluwé nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.