Nieuw politiekantoor voor Moerbeke-Wachtebeke

Je hebt ongeveer 2 minuten nodig om deze tekst te lezen.

Vandaag openden de burgemeesters van Moerbeke en Wachtebeke een gezamenlijk nieuw wijkkantoor, net op de grens Moerbeke-Wachtebeke.

Wachtebeeks burgemeester Rudy Van Cronenburg benadrukte het belang van samenwerking: “Binnen de politiezone én daarbuiten werken wij heel goed samen. Een gemeenschappelijk wijkkantoor is daar dan ook een rechtstreeks gevolg van. Het biedt alleen maar voordelen voor de inwoners van beide gemeenten.”

Zijn collega uit Moerbeke, Robby De Caluwé, treedt hem hierin bij: “Twee wijkkantoren die elk een paar bezoekers per dag ontvangen, is geen goede zaak. Er moet iemand aanwezig zijn om het onthaal te doen en eigenlijk is het ook niet veilig om één persoon alleen te laten werken. Bovendien konden we, door het beperkt aantal bezoekers, het kantoor ook slechts een beperkt aantal dagen per week open houden, in totaal 9 uur per week, waardoor burgers slechts beperkt in het kantoor terecht konden. Door de krachten te bundelen, zal de dienstverlening dus verbeteren en kan er ook meer blauw op straat komen doordat men geen kantoor voor beperkt bezoek moet openhouden.”

De bereikbaarheid van het nieuwe kantoor is volgens de burgemeesters ook prima: “Het kantoor ligt op fietsafstand van beide dorpskernen en er komt binnenkort ook een halte van De Lijn aan het kantoor. Bovendien is er een ruime parking voor wie toch met de wagen wil komen”, aldus Van Cronenburg. De Caluwé vult aan dat burgers uiteraard ook nog altijd een afspraak met hun wijkagent kunnen maken en dat die ter plaatse kan komen ook.

Het politiekantoor is via mail te bereiken op volgend e-mailadres: PZ.RegioPuyenbroeck.Wijk.WaMoe@police.belgium.eu. Voor zeer dringende gevallen wordt er tijdens de afwezigheid van politiepersoneel de mogelijkheid geboden om via een parlofoon onmiddellijk in contact te treden met de dienst 101.

Wijkteam Wachtebeke – Moerbeke
Peene 9
9185 Wachtebeke
09 310 28 00

Openingsuren:

Maandag: 14u – 17u
Dinsdag: 09u – 12u
Woensdag: 09u-12u
Donderdag: 14u – 17u
Vrijdag: 09u – 12u
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.