Open Vld naar provincieraadsverkiezingen met vijftien ‘doeners’

Je hebt ongeveer 7 minuten nodig om deze tekst te lezen.

Vijftien geëngageerde mensen, met bijzonder veel goesting om Oost-Vlaanderen verder klaar te stomen voor de toekomst. Echte doeners.

“Het is met bijzonder veel trots dat ik hier vandaag sta om dit team voor te stellen”, startte lijsttrekker Kristof Windels zijn presentatie, woensdagavond in het HISK in Gent. “Deze lijst is een combinatie van jeugdig enthousiasme en tonnen aan ervaring, een team van geëngageerde doorzetters, echte doeners met frisse ideeën voor de toekomst. Met bijzonder sterke kandidaten uit alle windstreken van ons district, willen we het goede werk van de afgelopen jaren verder zetten.”

Op plaats twee van de lijst staat huidig gedeputeerde Martine Verhoeve uit Gent. Daarnaast zijn ook Gentenaars Mania Van Der Cam (5) en Stephanie D’Hose (14) kandidaten voor de provincieraad. Samen met Marian De Clercq (13) en dr. Kaan Osmanagaoglu (10) – gynaecoloog, fertiliteitsarts verbonden aan het Jan Palfijn ziekenhuis – kent de lijst zo een sterke vertegenwoordiging in Gent en nabije omgeving.

Met Philippe De Coninck (3/ de burgemeester van Assenede), Claudine Bonamie (7/schepen in Sint-Laureins), Vincent Laroy (8/schepen in Lovendegem) – en Vic De Jaegher (11) uit Aalter is ook het Meetjesland stevig vertegenwoordigd.

Dirk Poriau (6) en Linda De Backer (9) hebben in hun gemeenten Merelbeke en Nazareth voor de gemeenteraadsverkiezingen de scepter doorgegeven aan respectievelijk hun dochter en zoon, en gooien zich nu voluit op de provincie.

Stijn Deschepper is naast lijstduwer voor Open Vld in het blauwe bastion Moerbeke, ook kandidaat voor de provincieraad, en dit op plaats 4. De jongste kandidate op de lijst is Tess Minnens (12) uit Deinze (straks een fusie met Nevele, waar lijsttrekker Kristof Windels vandaan komt).

De lijst wordt ondersteund door vice-premier Alexander De Croo als lijstduwer. “Het is met veel plezier dat ik mijn schouders zet onder deze groep mensen die één na één een groot hart hebben voor de inwoners van Oost-Vlaanderen. Dit zijn allemaal mensen die dagelijks gewoon doen. Mensen die met gezond verstand die dingen vastpakken en hun verantwoordelijkheid nemen. Handen uit de mouwen, voeten op de grond, elke dag.”

“Open Vld heeft de voorbije decennia de troeven van Oost-Vlaanderen mee uitgebouwd”, zegt huidig gedeputeerde en nummer twee op de lijst Martine Verhoeve. “Maar het werk is uiteraard niet af. We moeten verder werken, verder bouwen, verder denken ook.”

Dat is dan ook waar dit team voor gaat, vult lijsttrekker Kristof Windels aan. “Oost-Vlaanderen moet verder ‘future proof’ worden gemaakt: een streek, die voortrekker is op vele vlakken. Een streek waar het fijn is en blijft om te leven, een streek die kansen biedt aan alle mensen met goesting, jong en niet meer zo jong. Waar ondernemers, hoe jong soms ook, hun plek vinden om dingen te doen. Waar nieuwe ideeën vorm krijgen, waar nieuwe dingen worden gemaakt en gedaan.”

1. Kristof Windels

Kristof (37) is geboren in Gent, opgegroeid in Mariakerke, heeft school gelopen op het Sint-Amandusinstituut in de Oude Houtlei in Gent en is afgestudeerd als journalist aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij startte zijn loopbaan als sportjournalist bij de krant De Morgen, werd er chef nieuws en later ook Wetstraatjournalist, om vervolgens als eindredacteur van het radioprogramma De Ochtend op Radio 1 aan de slag te gaan. In de zomer van 2014 werd Kristof woordvoerder van vice minister-president Annemie Turtelboom, later was hij ook nog in het bedrijfsleven actief als communicatie expert. Vandaag is Kristof opnieuw politiek woordvoerder, van Open Vld en voorzitter Gwendolyn Rutten. Kristof woont in Landegem, een deelgemeente van Nevele (straks Deinze, in het land van Nevele).

2. Martine Verhoeve

Martine Verhoeve is Oost-Vlaams gedeputeerde voor economie, ruimtelijke planning, externe betrekkingen en Europese en buitenlandse samenwerking. Sinds 2000 zetelt ze in de Oost-Vlaamse provincieraad en sinds 2006 is ze lid van het bureau. Ze laat zich best omschrijven in een aantal kernwoorden zoals: sociaal geëngageerd, onderneemster, cultuurliefhebber, wereldburger, optimist, constructief, … Hoewel Martine woonachtig is te Gent-Mariakerke, is ze vaak aanwezig in de verschillende Oost-Vlaamse regio’s. Het is haar doel om zich ook na deze legislatuur verder te kunnen inzetten voor een bruisende, economisch florerende en vooral leefbare provincie Oost-Vlaanderen voor iedereen!

3. Philippe De Coninck

Philippe (61) is reeds 18 jaar burgemeester Assenede en 18 jaar provincieraadslid. Hij is huisarts en arbeidsgeneesheer in Adient en ECA. Philippe is lid van de lokale Vld afdeling, district, regiobestuur en partijraad. Hij is bestuurder in de sociale huisvestingsmaatschappij Cvba Wonen, Leader Meetjesland en Provag. In zijn vrije tijd staat reizen en voetbal hoog aangeschreven!

4. Stijn Deschepper

Stijn (38) is afkomstig uit Moerbeke. Stijn richtte in zijn jeugd een succesvolle speelpleinwerking op. Tevens was hij jarenlang gedreven voorzitter van Jong VLD Moerbeke en van het arrondissement Gent-Eeklo. Stijn is tevens een zorgzaam OCMW-raadslid en lid van de algemene vergadering van het zorgbedrijf ‘Sakura’. Hij is directeur op de basisschool ‘De Vlinderdreef’ in Moerbeke en lid van het bestuursorgaan van scholengemeenschap ‘Reinaert’ met de gemeentescholen van Lochristi, Destelbergen, Heusden en Melle. Als tennisser komt hij graag bij andere clubs in de buurt op bezoek, niet alleen voor de sport maar zeker ook voor de gezelligheid!

5. Mania Van Der Cam

Mania (50) woont in Mariakerke en is fiere mama van Jules (19) en partner van Lionel Merchiers (nazaat van de laatste blauwe burgemeester van Gent). Twaalf jaar lang was ze directeur van KTA MoBi (de vroegere Lindelei) en is sinds januari directeur van het KTA Brugge (de grootste school van het GO!). Als (ex) kankerpatiënt is ze ook fervent bezig met welzijn. Mania is lid van de Raad van Bestuur van de vzw ‘a rolling stone’ (doorgangshuis voor vluchtelingen in Sint-Niklaas), lid van de Raad van Bestuur van de vzw van de Hotelschool Gent, lid en mede-oprichter van de vzw sodajobs, mede-oprichter van de ‘liberale vrouwen Gent, meter van de Levensloop Gent 2018 tegen kanker, bescherm vrouwe van Baar d’ete’ , … en bezig met sport als integratie (om jongeren van de straat te houden). Tijdens haar vrije tijd probeert ze te lezen en te schrijven.

6. Dirk Poriau

Dirk (60) is gehuwd met Carine Bogaert en heeft twee dochters en vier kleinkinderen. Dirk heeft reeds heel wat jaren ervaring op de politieke teller en zetelt reeds 30 jaar jaar in de gemeenteraad waarvan de laatste achttien jaar als schepen. Voordien was hij reeds politiek actief binnen de toenmalige PVV-Jongeren waarvan hij nog voorzitter was en is tot op vandaag bestuurslid van de lokale afdeling Merelbeke en lid van het regionaal Open Vld-bestuur. Daarnaast is hij ook bestuurder van de afvalintercommunale IVM en Toerisme Oost-Vlaanderen en is ook actief in het verenigingsleven. Tijdens zijn vrije tijd houdt hij van voetbal en fietsen.

7. Claudine Bonamie

Claudine is een gedreven en enthousiaste dame die altijd paraat staat voor alle burgers. Een dame die betrokkenheid en inspraak belangrijk vindt. Ze startte haar carrière als informaticus maar werd door de politiek gedreven door werkzaam te zijn bij enkele Gentse schepenen. Haar ambities gaan uit naar meer dienstverlening voor de burgers, naar meer ontplooiing voor de jeugd, naar duurzaam onderwijs en naar creatie van een goede match tussen privé en werk. Claudine staat gekend voor haar inzet en werklust. De jarenlange kennis en ervaring die ze in haar politieke carrière opdeed, kan ze meenemen in de verdere ontplooiing tussen gemeenten en provincie.

8. Vincent Laroy

Vincent (48) uit Lovendegem (straks Lievegem na de fusie met Zomergem en Waarschoot) is licentiaat Economische Wetenschappen van opleiding en sinds 2011 zelfstandige in de marketing en ICT-sector. Sinds 2013 is hij schepen in Lovendegem bevoegd voor financiën en begroting, verkeer, mobiliteit, verkeersinfrastructuur, energie, nutsvoorzieningen, openbare verlichting, lokale economie, middenstand, markten, toerisme en feestelijkheden. Voordien was hij gemeenteraadslid (2001-2012) en OCMW-raadslid (1995-2001). Hij was ook nationaal ondervoorzitter van Jong VLD van 1999 tot 2001. Vincent is tevens ondervoorzitter van Toerisme Meetjesland en voorzitter van SenSe-Vlaanderen vzw. In zijn vrije tijd vind je hem op een tennisveld, of gaat hij lopen als lid van de loopclub Runningmates Lovendegem.

9. Linda De Backer

Linda is een politica in hart en ziel, spreekwoordelijk met de paplepel ingegeven door vader Oscar die gedurende 18 jaar lang politiek actief was in Melle na zijn beroepsloopbaan als politiecommissaris. In 2007 volgde ze haar echtgenoot Wim Vanheel op in de gemeenteraad van Nazareth. Ze is er nu fractieleider en tevens politieraadslid in de zone Schelde-Leie. Linda en Wim zijn dit jaar 35 jaar getrouwd en hebben 2 volwassen kinderen. Zoon Daan is jurist en is lijsttrekker voor Open Vld in Nazareth. Eva is apotheker. Linda is beroepshalve actief in Cobot, het sectoraal opleidingscentrum voor de textiel, waar ze verantwoordelijk is voor het financieel beheer.

10. Kaan Osmanagaoglu

Dr. Kaan (54) is een bekende IVF-specialist. Kaan is gynaecoloog en fertiliteitsarts, verbonden aan het AZ Jan Palfijn. Hij heeft een eigen praktijk in het centrum van Gent. Hij staat aan de internationale top op zijn vakgebied. Kaan is getrouwd met Dr. Nevriye Duran en ze hebben samen 3 kinderen. Kaan is al jaren pleitbezorger voor een toegankelijke gezondheidszorg. Hij engageerde zich binnen Open VLD voor de federale verkiezingen van 2003 en stond op de Gentse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Hij zetelde als OCMW-raadslid tussen 2009 en 2011. Hij zet nu opnieuw volop zijn schouders onder de provinciale lijst.

11. Vic De Jaegher

Vic (54) is papa van 4 lieve dochters en echtgenoot van Katty. Woonachtig in het landelijke Lotenhulle (Aalter). Vastgoedpromotor en passioneel begaan met energiemanagement in gezinswoningen. Voorzitter van de lokale afdeling van Open Vld Aalter -Knesselare lid van het regiobestuur Gent Eeklo en zetelend in de nationale partijraad. In zijn vrije tijd houdt hij van fietsen en paarden.

12. Tess Minnens

Tess (26) stapte in 2012 in de voetsporen van haar tante Lynda Minnens als kandidaat op de lijst van Open VLD in Deinze. Na een 3-jarig mandaat in de OCMW-raad werd ze in augustus 2017 gemeenteraadslid in Deinze. De grootvader van Tess, Edmond Minnens (vorige zomer gestoren), was provincieraadslid in jaren ’60. Tess is ook voorzitter van Jong VLD Deinze. Tess liep haar middelbaar onderwijs in KA Erasmus De Pinte, studeerde Agogische Wetenschappen aan de VUB en werkt als management assistent in de HR-sector. Ze was jarenlang actieve animator bij de Speelpleinwerking in Deinze en Sportievak. Daarnaast zetelde ze voor het opnemen van haar politiek mandaat in de jeugdraad als ondervoorzitter. Tess is ook een fervent paardenliefhebster.

13. Marian De Clercq

Marian (59) is alleenstaande mama van een volwassen zoon. Ze is gemeenteraadslid in Sint-Martens-Latem sinds 2013 en leerde zo op een andere manier haar gemeente en haar (inter)acties kennen. Marian is reeds 40 jaar werkzaam in de sociale sector, en nog steeds even gedreven als de eerste dag. “Zorgen voor” is een natuurlijke ingeving voor Marian. Verantwoordelijkheid nemen en geven, dingen vastpakken, vertrouwen geven en nemen zijn heel belangrijke waarden voor Marian.

14. Stephanie D’Hose

Stephanie is 37 jaar, samenwonend met haar vriend en kat 😊. Stephanie is één van die vele West-Vlamingen die in Gent kwamen studeren en die verliefd werden op hun Stad. Sinds haar studies – Politieke Wetenschappen – werkt ze achter de schermen van de politiek. Eerst op het kabinet van vice minister-president Fientje Moerman, later bij Sas van Rouveroij, als toenmalig schepen en Vlaams Parlementslid. Vandaag is Stephanie adjunct-kabinetschef bij de minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Sven Gatz. In 2012 werd Stephanie rechtstreeks verkozen in de Gentse gemeenteraad. Daar heeft ze de afgelopen jaar tal van initiatieven ondernomen zoals een vignet voor centrumbewoners, een brandweersticker voor huisdieren, of de kunstwerken op de klokkenstoel. Wanneer ze niet langs de Gentse straten struint, kan je haar vinden in de zetel met een dik boek of in de yogales.

15. Alexander De Croo

Alexander (42) woont in Brakel en is vandaag vicepremier en minister in de federale regering Michel I. Daarvoor was hij drie jaar lang voorzitter van Open Vld en vicepremier en minister van Pensioenen. Hij studeerde Handelsingenieur in Brussel (VUB) en haalde een MBA aan Kellogg University (Chicago, VS). Voor hij politiek actief werd, had hij zijn eigen bedrijf. In zijn vrije tijd geniet hij graag al fietsend van de Vlaamse Ardennen. Meer weten? www.alexanderdecroo.be of volg hem op Facebook, Instagram of twitter!

Trots op dit team, een combinatie van jeugdig enthousiasme en tonnen aan ervaring! Met deze frisse doeners gaan we de provincie opnieuw ‘future proof’ maken. #provincie #oostvlaanderen #openvld #windelswerkt #gewoondoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.