Moerbeke laat plan “Moerbeke 2050” opmaken

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Burgemeester Robby De Caluwé: “Vorig jaar beslisten we al om de Vlaamse Bouwmeester te mandateren om de opdracht voor de opmaak van een masterplan voor het centrum van de gemeente te begeleiden. Dit masterplan heeft tot doel de sterktes en zwaktes van Moerbeke in kaart te brengen over verschillende domeinen heen: groen, openbare ruimte, mobiliteit… Een ambitieus plan voor onze gemeente dat moet dienen als leidraad voor de komende 30 jaar. Alleen zo kunnen we écht het beste halen uit onze gemeente bij toekomstige beleidsbeslissingen. In een eerste fase wordt een soort ontwerpwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd is anoniem. Op basis van een projectdefinitie kunnen geïnteresseerde ontwerpers deelnemen.”

De oproep hiervoor werd gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie op 8 juli 2017 en leverde 22 geldige kandidaten op.

Burgemeester De Caluwé: “We hebben in overleg met de Vlaamse Bouwmeester drie kandidaten weerhouden: Bureau Studio Paula Vigano uit Milaan, Tijdelijke vereniging LIST, LOLA landscape architects uit Rotterdam en Tijdelijke vereniging PLUS office architects, Voorland uit Gent.”

Met die drie overgebleven kandidaten, wordt nu een tweede ronde georganiseerd. Een gunningscommissie (waarin ook een extern expert zetelt), jureert dan de verschillende kandidaten om uiteindelijk 1 kandidaat voor te stellen waarmee een overeenkomst wordt afgesloten.

“We staan nu voor deze tweede fase. De drie kandidaten worden nu uitgenodigd om een voorontwerp in te dienen op basis van een door het bestuur uitgewerkte projectdefinitie, die door een jury, samengesteld door de Vlaamse Bouwmeester waarvan één externe deskundige, wordt beoordeeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.