Open Vld stelt toekomstig college samen

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

De kandidaten van Open Vld hebben zonet het nieuw college voorgesteld. Robby De Caluwé blijft de volgende legislatuur burgemeester.

In het college zal hij worden bijgestaan door huidig schepen Sarah Poppe en nieuwkomers Stijn Deschepper en Koen Mertens. Thierry Walbrecht wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en wordt aan het college toegevoegd. Partijvoorzitter Peter De Bock wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Burgemeester Robby De Caluwé: “Ons vernieuwd college telt als gevolg van het nieuw decreet lokaal bestuur 1 lid minder dan de huidige legislatuur, er zal dus hard moeten gewerkt worden. We kiezen er ook voor om een aparte gemeenteraadsvoorzitter aan te duiden, buiten het college. Op die manier willen we de debatten tussen college en gemeenteraad stimuleren.”

De gemeenteraadsleden voor Open Vld zijn Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Rudy Van Megroot en Nicole Stevelinck.

Open Vld heeft ook recht op vijf zitjes in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Wie daarin zal zetelen (naast voorzitter Thierry Walbrecht), wordt later beslist. Ook de bevoegdheden van de schepenen worden later vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.