Werken aan nieuwe sportsite gaan van start

Je hebt ongeveer 2 minuten nodig om deze tekst te lezen.

De werken aan de nieuwe sportsite gaan vandaag van start. De aanleg van het kunstgrasveld en eerste natuurgrasveld is een eerste fase in de aanleg van een nieuwe sportsite met kunstgrasveld, natuurgrasvelden, tennisterreinen en bouw van een sporthal.

De huidige sporthal, die bijna 50 jaar oud is en heel wat mankementen vertoont, wordt gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. De nieuwe sportsite komt op de terreinen waar nu onder meer KFC Moerbeke voetbalt, daarom werd het project opgedeeld in twee fases. De huidige infrastructuur, alsook de voetbalterreinen, moeten blijven gebruikt worden tijdens de werken die toch een tweetal jaar in beslag zullen nemen.

Vandaag start de eerste fase, namelijk de aanleg van een kunstgrasveld en natuurgrasveld, zodat de werking van KFC Moerbeke zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Aanvankelijk was de start van deze eerste fase voorzien begin juni, maar we hebben wat vertraging opgelopen door een bezwaar uit de buurt. Daar is ondertussen een overeenkomst in gesloten, we kunnen dus van start gaan.

Goed nieuws want de staat van de huidige voetbalterreinen is erbarmelijk, waardoor een aantal ploegen hun voorbereiding in naburige gemeenten hebben moeten doen.

“Starten doen we nu met een kunstgrasveld en natuurgrasveld, alsook een nieuwe groenbuffer, omheining, en beregening. Alle werken uit deze eerste fase zijn klaar tegen kerstmis”, verduidelijkt schepen van sport Sarah Poppe. Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de volgende fase, namelijk de bouw van de sporthal zelf. “We zijn het bestek aan het afwerken in samenwerking met Farys, alles ligt klaar om dit na de verkiezingen op de gemeenteraad te brengen. Van zodra dit wordt goedgekeurd wordt er opnieuw een aannemer aangesteld voor de tweede fase, en kunnen we voorjaar 2019 hiermee van start gaan”, vult Koen Mertens, gemeenteraadslid voor Open Vld en lid van de werkgroep, aan.

De nieuwe sporthal wordt groter dan de huidige en er komt ook een polyvalente zaal. Daar kunnen de clubs ook niet-sportgebonden activiteiten organiseren en zullen alle verenigingen terecht kunnen. Iedereen is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.