CVBA Wonen realiseert een nieuwe verkaveling in de Eikenstraat

Je hebt ongeveer 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Op 1 maart 2013 is de aanleg van de wegen en inrichting van het openbaar domein gestart in de nieuwe verkaveling gelegen aan de Eikenstraat te Moerbeke. De verkaveling kreeg van de gemeente de naam “ Hoveniershof”, want ze situeert zich op de vroegere gronden van een bloemisterij. Sinds 1 maart is de firma Tavernier gestart met de totale inrichting van het openbaar domein. Dat behelst de aanleg van de wegen, een gescheiden rioleringsstelsel, een waterbuffering en voetpaden. Samen goed voor een totale investering van 245.000 euro.

Deze werken worden betoelaagd door de VMSW (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) afdeling projectrealisatie. Uiteraard komt er ook openbare verlichting (10.000 euro) en waterleiding (12.400 euro). Eveneens wordt de nieuwe wijk voorzien van aansluiting op kabeltelevisie en telefoon.

Het ontwerpen van de 25 woningen is in handen van het architectenbureau MV² uit Moerbeke. Dit bureau legt momenteel de laatste hand aan het definitief ontwerp. Van zodra dit goedgekeurd is door de VMSW kan er een aanbesteding uitgeschreven en wordt de aannemer aangeduid die de 25 woningen zal bouwen.

De 25 woningen zijn onderverdeeld in 10 sociale koopwoningen en 15 sociale huurwoningen. De 15 huurwoningen zijn voorzien van 3 slaapkamers, ingerichte keuken en badkamer, centrale verwarming, garage en berging.Tevens beschikken alle woningen over een tuintje. De 10 koopwoningen zijn eveneens voorzien van 3 slaapkamers, centrale verwarming, garage tuin, berging en zijn met alle technieken uitgerust. De afwerking, zoals het plaatsen van vloeren en muurbetegeling, keukenuitrusting e.d.m. dienen door de kopers zelf uitgevoerd te worden. Alle woningen voldoen perfect aan de huidige isolatie- en ventilatienormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.