Over twee weken wordt eerste steen voor de nieuwe Maluslaan gelegd

Je hebt ongeveer < 1 minuut nodig om deze tekst te lezen.

Over twee weken zal burgemeester Robby De Caluwé de eerste steen leggen voor de nieuwe Maluslaan. “De Maluslaan was één van de eerste ‘moderne’ wijken in onze gemeente, deels gebouwd in 1956 en een tweede deel in 1960. De woningen beschikten toen over alle comfort, maar voldoen niet meer aan de huidige normen voor sociale woningen. Daarom besliste de sociale huisvestingsmaatschappij CVBA Wonen om de huurwoningen te slopen en voor een volledige vernieuwing van de wijk te gaan”, aldus De Caluwé.

De oude woningen werden intussen afgebroken. Een aantal woningen zijn intussen verkocht aan privépersonen. “Ze werden geïntegreerd in het ontwerp en zullen dus kunnen blijven staan.”

“Het nieuwe ontwerp behoudt de ziel en de onderliggende woon-idee van de wijk”, aldus KPW Architecten, die voor het ontwerp instond. “De oude structuur blijft aanwezig in de Maluslaan. We voegen aan het woon-idee van de tuinwijk een woonerf en een groen ‘hart’ toe.”

De voetwegen en voortuinrand van de tuinwijk worden behouden. Daarnaast is er een speelpleintje voorzien. Al deze ingrepen moeten zorgen voor een intelligente ruimte voor het publiek.

De investeringen voor het hele project worden geraamd op 4 miljoen euro, zonder de erelonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.